BEL VOOR ADVIES +31 (0)20 280 1100
BUREAUSTOEL OP PROEF, DAT KAN!

Bureaustoelen

Ons bureaustoelen overzicht heeft een zeer ruime collectie, NPR 1813 bureaustoelen en ergonomische EN 1335 stoelen. De prijs van de stoelen wordt vaak bepaald door de instellingen, hoe ruimer een stoel instelbaar is hoe duurder hij is. Een bureaustoel die aan de Arbo Nederlandse praktijk richtlijn voldoet is zeer ruim instelbaar waardoor er meerdere mensen van uw organisatie op een type stoel kan zitten, facilitair gezien erg handig. Een beeldschermstoel uitproberen dat kan op u eigen werkplek geheel vrijblijvend, vraag ons naar de mogelijkheden.


Flexwerk bureaustoel kopen

Indien een flex bureaustoel door meerdere personen gebruikt wordt is het wel zo handig dat deze gemakkelijk dan wel automatisch ingesteld kan worden. Pictogrammen op de buttons en een zitinstructie film is een goede oplossing. Een automatische tegendruk instelling, gewichtsinstelling is voor flexwerk de ideale oplossing, geen langdradig instel gedoe!
Wij hebben diverse oplossingen voor u. Bij ons kunt u een ergonomische design beeldschermstoel kopen met zeer deskundig persoonlijk advies.
U bent van harte welkom voor een stoelpassing in onze uitgebreide bureaustoelen showroom Amsterdam. Vraag vrijblijvend een testmodel aan voor bij u op kantoor.

 

BUREAUSTOEL INSTELLEN, wat is de JUISTE ZITHOUDING?

De juiste instelling van een bureaustoel is cruciaal voor een juiste werkhouding om klachten te voorkomen. Ook is er een belangrijk onderscheid tussen een bureaustoel en een beeldschermstoel. Onze arbodeskundige werkplekadviseurs kunnen u vrijblijvend helpen bij het instellen van uw bureaustoelen en adviseren over de juiste zithouding. Zij komen graag bij u langs voor een uitgebreide en professionele werkplekinstructie en indien gewenst krijgt u een uitgebreid werkplekonderzoek met een rapport. Door onze jarenlange ervaring hebben wij al bij veel grote en kleine bedrijven mogen trainen en adviseren, een mooie lijst aan referentieprojecten van eindgebruikers, arbodiensten en physiotherapeuten.

Bureau arbonorm 1

Gratis Arbo werkplekinstructie

Het correct instellen van een ergonomische bureaustoel is essentieel om een verkeerde werkhouding en lichamelijke klachten voor te zijn. Het is sowieso van belang om tussen het zitten door regelmatig even te bewegen, hoe ergonomisch een kantoorstoel ook is. 

Wat is de ideale hoogte instelling van de zitting van een bureaustoel? Uw onderbeen bepaalt de zithoogte van uw bureaustoel. Ga daarbij uit van circa 90 graden in de knieholte. Ga tegen de zitting aan staan met uw knie; de onderkant van de knieschijf is de juiste hoogte. De aderen van het bovenbeen lopen namelijk aan de bovenkant van de huid en we willen voorkomen dat de doorbloeding wordt geremd. Wanneer een zitting te hoog is ingesteld is dat het geval. Het gevolg is een lagere concentratie en pijn in de benen. Een goede arbostoel kan zeer laag en zeer hoog ingesteld worden, voor de perfecte persoonlijke hoogte.

 

De zitdiepte instelling is het verschuiven van de zitting naar voren en naar achteren, bij een goede ergonomische bureaustoel is dit 10 cm verstelbaar. De lengte van het bovenbeen bepaalt de lengte van de zitting. De ideale lengte is, het bovenbeen plus de breedte van uw vuist. De knieholte dient los te blijven van de zitting, omdat de aderen van de knieholte aan de oppervlakte van de huid lopen. Afknelling zorgt voor belemmering van de doorbloeding en dat is juist wat we proberen te voorkomen bij een goede zithouding. De NPR 1813 arbonormering schrijft een insteltraject van 10 cm voor. Stoelen die aan de Europesche normering voldoen zijn vaak 6 cm verstelbaar, daarmee is de stoel vaak een stuk voordeliger.

 

De lendesteun en of bekkensteun is een belangrijk onderdeel van de rugleuning om de rugwervels vanuit het bekken rechtop te zetten.

Een goed ingestelde lendesteun komt tot aan de bovenzijde van het bekken, net onder de lendenen. De hamstrings trekken in een zittende houding het bekken op het staartbeen, de lendesteun zorgt ervoor dat deze met zo’n 25 kilo wordt terug geduwd. Een lendesteun dient in diepte en hoogte instelbaar te zijn zodat er een perfecte ondersteuning in de rug kan worden gegeven. Wilt u een bureaustoel kopen omdat u onderrug klachten heeft dan is dit een zeer belangrijk onderdeel, hoe ruimer instelbaar hoe groter de kans dat u van uw onderrug klachten af komt.
Bij sommige bureaustoelen is de complete rugleuning omhoog en omlaag te bewegen, dat heeft het zelfde effect als dat de hoogte verstelbare lendesteun doet.

De instelling van de armleggers is als volgt; de lengte van de bovenarm bepaalt de hoogte van de armlegger. Laat uw armen naast uw lichaam hangen; maak een 90 graden hoek in uw elleboog en lift uw schouders een fractie op. Plaats nu de armleggers onder de onderarm. Houd uw armen wel naast uw lichaam, het is niet de bedoeling dat u uw armen wijd gaat houden. Zeker voor beeldschermwerk is het goed smal instellen van de armleggers van essentieel belang. Een armlegger die niet smal genoeg ingesteld kan worden is nutteloos met nek- en schouderklachten tot gevolg. Een NPR 1813 bureaustoel heeft altijd een 3d of 4d armlegger, deze zijn hoogte, breedte, en diepte instelbaar van 36 - 51 cm. Het bureaublad dient ongeveer dezelfde hoogte te krijgen als de armlegger.

Wilt u een bureaustoel kopen, koop dan een goede stoel in combinatie met een goed zitinstructie.
Graag nemen wij contact met u op, of bel ons nu voor een afspraak bij ons in de showroom of bij u op kantoor.